Skip to main content Skip to primary navigation

Tuomo K.

Kesätyöntekijä, taloushallinto
Kokkola, Suomi
Työskennellyt Umicorella vuodesta 2020 alkaen
"Pidän siitä, että joudun joskus kohtaamaan haastavia ongelmia. Sen ansiosta voin oppia kokeneemmilta kollegoilta."

Voisitko kuvailla rooliasi Umicorella?

Taloushallinnon harjoittelijana minulla on kaksi pääasiallista työaluetta. Teen joitakin päivittäisiä kirjanpitoon liittyviä tehtäviä, kuten laskujen käsittelyä ja tiliöintien seurantaa. Toisaalta seuraan myös raaka-aineiden huolintaa. Olen yhteydessä huolitsijoihin varmistaakseni, että raaka-aineemme tullataan tullista ja että ne voidaan luovuttaa jalostettavaksi. 

Mistä nautit työssäsi?

Pidän työni monipuolisuudesta. Se antaa minulle mahdollisuuden suunnitella oman aikatauluni. Joskus joudun kohtaamaan haastavia ongelmia, jotka pitävät minut varpaillani ja antavat minulle mahdollisuuden oppia kokeneemmilta kollegoilta. 

Pidätkö työskentelystä Umicorella?

Kyllä, pidän työskentelystä Umicorella. Ilmapiiri on mukava ja nautin työstäni.   

Miksi halusit hakeutua Umicorelle?

Koska olen Kokkolasta kotoisin, tiesin tehtaasta jo ennen kuin työskentelin täällä ja ennen kuin Umicore osti sen. Kuulin paljon hyvää täällä työskentelystä, joten päätin hakea. Lisäksi Umicoren liiketoiminta vastaa energian varastoinnin kasvavaan tarpeeseen sekä kierrätyksen kasvavaan merkitykseen. Olin yllättynyt nähdessäni, miten kotikaupunkini Kokkola on olennainen osa globaalia vihreää liiketoimintaa.  

Mitä odotuksia sinulla on, kun menet aamulla töihin?

Päivittäisten työtehtävieni asianmukaisen suorittamisen lisäksi minulle on tärkeää, että työni on mielekästä ja että osallistun Umicoren prosessien parantamiseen. Toivon oppivani ja kehittyväni joka päivä. 

Mikä on ollut tähänastinen kohokohtasi työskennellessäsi Umicorella? 

Olen saanut paljon positiivista palautetta, ja tuntuu mukavalta, että työni huomataan. Uskon, että rakentava palaute motivoi ihmisiä ja kasvattaa tiimihenkeä. 

Neuvosi uusille tulokkaille?

Kysele paljon, äläkä pelkää pyytää apua. Kollegasi auttavat sinua mielellään, ja voit oppia asiantuntijoilta itseltään. Muista vain: tyhmiä kysymyksiä ei ole. 

Hae