Skip to main content Skip to primary navigation

Jiaqi W.

SAP-ennakkohuoltosuunnittelija
Kokkola, Suomi
Työskennellyt Umicorella vuodesta 2021 alkaen
"Umicorella olen pystynyt parantamaan sekä teknisiä että sosiaalisia taitojani"

Voitko kuvailla rooliasi Umicorella?

Olen SAP-ennakkohuoltosuunnittelija Kokkolan tuotantolaitoksella ja työskentelen instrumenttien parissa. Etsin sopivia varaosia laitteisiimme ja varmistan, että tiedot täydennetään SAP-järjestelmään ja ovat sieltä saatavilla. 

Mistä nautit työssäsi?

Pidän siitä, että saan tehdä opintojani vastaavaa työtä. Pääsen tutustumaan niin kemian- ja prosessitekniikan kuin myös sähkölaitteiden käytännön puoleen, jota en voi oppia koulussa. 

Mistä nautit työssäsi Umicorella?

Löysin mukavan työilmapiirin täältä Kokkolasta. Nautin kovasti yhteishengestä. Kollegat ovat ystävällisiä ja autamme toisiamme tarvittaessa. Umicore tarjoaa minulle myös paljon vaihtelevia töitä ja mahdollisuuden hankkia kokemusta eri näkökulmista ladattavien akkujen alalla. Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, henkilöstöravintolan ruoka on erittäin maukasta. 

Miksi halusit hakeutua Umicorelle?

Oli useita tekijöitä, jotka houkuttivat minua työskentelemään Umicorella Kokkolassa. Ensinnäkin olen kiinnostunut ladattavien akkujen alasta, jossa Umicore on suuri alan toimija. Akkumateriaaliteollisuudesta tulee vuosi vuodelta yhä tärkeämpi, koska akut ovat yhä enemmän läsnä jokapäiväisessä elämässämme. Toiseksi halusin tehdä kesätyöni kotikaupungissani Kokkolassa. Umicore osoittautui loistavaksi paikaksi! 

Mitä odotuksia sinulla on, kun menet aamulla töihin?

Haluan suorittaa tehtäväni huolellisesti, tarkasti ja turvallisesti. Odotan myös oppivani joka päivä jotain uutta. Tämä voi tapahtua oppimalla kollegani asiantuntemuksesta tai tekemällä asioita, joita en ole ennen tehnyt. 

Mikä on ollut tähänastinen kohokohtasi työskennellessäsi Umicorella?

Kaikki. Siitä lähtien, kun aloitin työt täällä, olen pystynyt parantamaan sekä teknisiä että sosiaalisia taitojani. Pystyn nyt työskentelemään SAP-järjestelmässä ja etsimään sopivia varaosia itse, ja olen myös edistynyt merkittävästi työskentelemällä osana tiimiä. 

Neuvosi uusille tulokkaille?

Nauti työstäsi äläkä murehdi liikaa! Älä myöskään pelkää pyytää apua, jos et tiedä jotain. 

Hae