Skip to main content Skip to primary navigation

Umicorella on pitkälle automatisoitu hydrometallurginen jalostamo Kokkolan suurteollisuusalueella Suomen länsirannikolla. Se on suurin koboltin jalostamo Kiinan ulkopuolella ja merkittävä eurooppalainen katodiprecursorien valmistaja. Tuotantotoimintamme on alkanut vuonna 1968, ja olemme olleet  osa Umicore-konsernia vuodesta 2019. Työllistämme tällä hetkellä yli 350 henkilöä.

Erikoisosaaminen ja koboltin jalostaminen erittäin puhtaiksi kemikaaleiksi perustuu laajaan T&K toimintaan ja pitkään kokemukseen. Kokkolassa jalostetut katodiprecursorit muokataan Umicoren muissa katodituotantolaitoksissa aktiiviksi katodimateriaaleiksi, jotka päätyvät litiumioniakkuihin, mobiililaitteisiin ja sähköajoneuvoihin.

Kuten kaikissa muissakin Umicoren tehtaissa meillä  turvallisuus ja ympäristön kunnioittaminen ovat aina etusijalla, samoin kuin raaka-aineiden, kuten koboltin, eettinen hankinta.

Umicore-konsernilla on pitkä, yli 200 vuoden kokemus ja osaaminen metallien käsittelystä. Kokkolassa sijaitseva tuotantotoimintamme sopii Umicoren kasvustrategiaan ja tahtotilaan, koska se edistää kiihtyvää siirtymistä puhtaampaan liikkumiseen Euroopassa ja maailmanlaajuisesti.