Skip to main content Skip to primary navigation

Ensimmäinen päivä kesätyöntekijänä Umicorella

Regional website Finland

Toivotamme joka vuosi kesätyöntekijät tervetulleiksi Kokkolan tehtaallemme. Kesätyö on erinomainen tilaisuus hankkia tarvittavaa työkokemusta ja valmistautua tulevaan uraan. Olemme tarjonneet kesätöitä jo useiden vuosien ajan, ja kesätyöntekijämme koulutetaan työpaikalla sijaistamaan kollegojamme heidän lomansa ajan. Tänä vuonna meillä on noin 100 kesätyöntekijää! Oletko opiskelija ja mietit, miltä ensimmäinen päivä Umicorella näyttää? Lue sitten nopeasti eteenpäin! Seurasimme kesätyöntekijäämme Samua hänen ensimmäisenä päivänään! 

Valmiina lähtöön! 


Miten päivä alkaa? Samu pyöräilee Umicoren tehtaalle Kokkolan suurteollisuusalueelle (KIP). Tehtaalla on omat pysäköintialueet pyörälle tai autolle. Perillä kaikki kesätyöntekijät kokoontuvat perehdytystilaisuuteen. Mutta tärkein asia ensin: työsopimuksen allekirjoittaminen, jotta kesätyö on virallista!

Ei stressiä! 


Ensimmäinen päivä voi tuntua hieman stressaavalta, kun kysymyksiä tulee paljon. Perehdyttämistilaisuus on  erittäin tärkeää, jotta kaikki tuntevat olonsa kotoisaksi työpaikalla. Samu ja hänen kesätyökollegat oppivat, mitä teemme täällä Umicore  Finlandilla ja miten me kaikki edistämme parempaa maailmaa akkumateriaalituotteillamme. Kerromme myös tarkemmin työturvallisuudesta ja siitä, kuinka tärkeänä pidämme työntekijöidemme turvallisuutta ja terveyttä korkean teknologian teollisuuslaitoksessamme. Tietenkin kerromme myös työsuhdeasioista, vapaa-ajan eduista, ja muista käytännön asioista. 

Nälkä kasvaa syödessä 


Aamupäivän tietopaketin jälkeen meillä on nälkä! Ensimmäinen lounas on työpaikan lounasravintolassa kaikkien kesätyöntekijöiden kanssa, jotta voimme tutustua toisiimme paremmin, jakaa ensivaikutelmia ja... syödä hyvää ruokaa! Samu on jo neljättä kertaa kesätyöntekijänä, joten hänellä on paljon vinkkejä ja niksejä jaettavana pöydän ääressä istuville uusille tulokkaille. Lounaan jälkeen kaikkien on aika tutustua omaan osastoon ja tavata oma esihenkilö ja tiimin jäsenet. Esihenkilö kertoo työtehtävistä ja vastaa ensimmäisiin osastoon liittyviin kysymyksiin. 

Oppimista koko kesän ajan 


On aika mennä kotiin! Ensimmäinen päivä on ohi ja Samun matka kesätyöntekijänä Umicorella on alkanut. Huomenna alkaa varsinainen työ, ja Samu saa erilaisia koulutuksia, jotta hän pääsee täysin osaksi tiimiä. Samun esihenkilö on tukena koko kesän ajan varmistaakseen, että hänen ajastaan Umicorella tulee arvokas ammatillinen työkokemus. Tervetuloa Samu ja kaikki kesätyöntekijät. Hyvää ja turvallista kesää! 

Yrityksemme kasvaa!  Lisää mahdollisuuksia on tarjolla. 


Jos olet opiskelija ja etsit töitä ensi kesäksi 2024, Umicore on oikea paikka! Lue lisää kesätyöntekijänä toimimisesta klikkaamalla tästä.