Skip to main content Skip to primary navigation

Umicore ja PowerCo ovat saaneet EU:n viranomaishyväksynnän patterikemikaalien yhteisyritykselle

Regional website Finland
  • Vihreää valoa ennennäkemättömälle yhteistyölle Euroopan autoteollisuudessa 

  • Täydelliset viranomaishyväksynnät on saatu, mikä johti yhteisyrityksen viralliseen perustamiseen katodimateriaalien ja prekursoreiden laajamittaista tuotantoa varten Euroopassa.

Bryssel/Salzgitter, 23. maaliskuuta 2023 - Umicore ja PowerCo, Volkswagen-konsernin uusi akkuyhtiö, ovat saaneet täydet viranomaishyväksynnät syyskuussa 2022 ilmoitetulle yhteisyritykselleen. Kumppanit voivat nyt ripeästi ryhtyä valmistelemaan katodimateriaalien (CAM) ja prekursoreiden (PCAM) laajamittaista teollista tuotantoa Euroopassa. 

Katodimateriaalit ovat keskeinen teknologinen tekijä akkujen suorituskyvyn kannalta ja myös suurin yksittäinen tekijä akkujen kokonaiskustannuksissa. Ne ovat siten strategisesti tärkeitä materiaaleja, jotka ovat keskeisiä akkujen arvonluonnin kannalta ja ratkaisevia, jotta siirtyminen sähköiseen liikkumiseen onnistuisi. 

Vuodesta 2025 alkaen Umicoren ja PowerCon perustama yhteisyritys toimittaa PowerCon eurooppalaisille akkukennotehtaille keskeisiä tuotantomateriaaleja. Yhteisyritys, jonka pääkonttori sijaitsee Brysselissä, kattaa suuren osan PowerCon EU:n kysynnästä ja tarjoaa Umicorelle turvallisen pääsyn tärkeään osaan EV-katodimateriaalien eurooppalaisesta kysynnästä.

Yhteisyrityksen on tarkoitus tuottaa vuosikymmenen loppuun mennessä CAM- ja PCAM -materiaaleja 160 GWh:n vuotuista kennokapasiteettia varten, jolla voidaan tuottaa virtaa noin 2,2 miljoonaan täyssähköautoon. Yhteistyökumppanit edistävät näin ollen merkittävästi  liikkumisen vihreää siirtymää ja alueellisen, kestävän ja täysin integroidun eurooppalaisen akkutoimitusketjun kehittämistä. 

Tuotantopaikan etsintä on meneillään. Tuotantopaikan sijainti ja yhteisyrityksen nimi julkaistaan aikanaan.